teksti    bibliografija    povezave    id
Križaj Svetozar
Kinodvorana
Trg nove slovenske vlade 1
Ajdovščina
1964-1965
Čista stavbna masa dvorane s hallom je vpeta v raščen kontekst historičnih zidov. Dvorana kot polno in hall kot prazno. Prostor halla ustvarjajo betonski okvirji, ki strukturirajo polno vhodno fasado s tremi okni in tankimi režami. Hall se z velikim oknom odpira proti jugu.
Varuje naj se celota in kontekst objekta.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič