teksti    bibliografija    povezave    id
Lajovic Janez
Hotel Kanin
Ledina 9
Bovec
1969-1973
Hotel Kanin s cca. 250 posteljami je postavljen na najlepši jugovzhodni rob Bovca z namenom, da bi ožje jedro naselja z njim dokončno omejili. Južni trakt z restavracijo v pritličju in severni trakt s sobami do tal, pod kotom 30 stopinj oklepata glavno, večnadstropno vežo. Ta se v enem delu odpira v plavalni bazen, pokrit s stekleno streho, v drugem pa je – enako kot sobe – odprta proti soncu, travniku in poljem, ki se spuščajo proti Soči.
Strešine stavbe, v katere so vrezane terase pred hotelskimi sobami, sledijo strminam okoliških gora in se v več pogledih z njimi skoraj povsem pokrivajo. Hotel je bil l. 1995 kvalitetno obnovljen in je njegovo osnovno obliko in barvni vtis ter vse skupne prostore vredno ohraniti v današnjem stanju.
status: dediščina
status: dediščina
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič