teksti    bibliografija    povezave    id
Mihevc Edo
Stanovanjski stolpiči
Vojkovo nabrežje
Koper
1960
Niz stanovanjskih objektov v zelenju sledi naravnemu in kulturnemu izročilu okolja. Kontekst je vzpostavljen z vgrajevanjem tradicionalnih arhitekturnih elementov, materialov in barv. Pahljačast tloris je izredno funkcionalen. Centralno stopnišče je osvetljeno z vertikalno, naravno svetlobo. Objekti so dobro ohranjeni. Ščiti naj se urbanistična zasnova, princip skupnega stopnišča v notranjosti in zunanji izgled.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič