teksti    bibliografija    povezave    id
Mihevc Edo
Osnovna šola Pinka Tomažiča
Cesta Zore Perello - Godina 1
Koper
1962
V urbanističnem smislu predstavlja šola edini primer paviljonske transparentne gradnje na območju Bonifike med starim jedrom Kopra in Semedelo in bi lahko postala princip gradnje na tem območju. Posebno kvaliteto predstavlja njen odnos med polnimi volumni in praznim, zelenim prostorom.
Ortogonalni volumen zgradbe je v celoti dvignjen od tal, s tem ustvarja transparentnost pritličja in dva zelena atrija s komunikacijami.
Stavba je zaradi posedanja terena potrebna obnove, ohraniti je potrebno vse naštete parametre in konstruktivno logiko oblikovanja fasade.
status: ni statusa
status: ni statusa
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Anonimnež
Brez naslova, 21.05.2006, 15:35
slava ji!
 
mladen
brez, 11.07.2006, 19:37
bila in ostala je nepozabna izkušnja biti učenec te šole generacija 1985
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič