teksti    bibliografija    povezave    id
Štrukelj Ivan
Menza v Študentskem naselju
Cesta 27.aprila 31
Ljubljana
1955-1957
Objekt združuje kompleksni program uprave, servisnega dela s kuhinjo in jedilnico. Razvejan volumen ustvarja kvalitetne zunanje prostore. Prefinjen prehod prostora jedilnice v naselje je dosežen z betonskim nadstreškom, odmaknjenim od volumna menze, in z ozelenjenim polatrijskim prostorom, ki nadstrešek ustvarja. Varuje se celota, vzpostavi se prvotno stanje (polnila na jugu se zamenja s steklom).
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič