teksti    bibliografija    povezave    id
Sever Savin
Atrijske hiše za Bežigradom
Novinarska ulica, Lambergerjeva 1-9
Ljubljana
1963
Kompaktna struktura pritličnih atrijskih hiš ustvarja prijetno ulico z razširjenimi dostopi in skritimi garažami. Pasovna zasnova spalnega in odprtost bivalnega dela omogočata visoko funkcionalnost in gradacijo intimnosti. Hiša se z visokimi okni odpira predvsem na južni atrij, ki postane zaradi visoke ograje dnevna soba na prostem.
Varuje se kompleks.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
efswef
eaa8e9, 09.04.2008, 23:04
sdfčlas
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič