teksti    bibliografija    povezave    id
Fürst Danilo
Stanovanjski blok
Glavarjeva ul. 16,20, Mašera Spasiča 9,11
Ljubljana
1965
Socialna gradnja z izvirnim sistemom lahke montažne fasade, debeline 10 cm, v kombinaciji z opečno nosilno konstrukcijo. Fleksibilen tloris, minimalen modul 60 cm, različne kombinacije okenskih odprtin na fasadi. Objekti so dobro ohranjeni. Ščitijo naj se vsi našteti parametri in krajinska ureditev neposredne okolice.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Jure Žitnik
Mašera Spasiča 13, 21.08.2018, 00:09
Tudi naš blok na naslovu št. 13 je iz iste serije.
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič