teksti    bibliografija    povezave    id
Jugovec Oton
Stanovanjsko naselje Selo
Zaloška cesta 76, 78, 98
Ljubljana
1965-1970
Naselje po urbanistični zasnovi Mirka Mrve sestavljajo tri stolpnice in nizek stavbni blok ob Zaloški.
Stanovanja v stolpnici so vezana na osrednje vertikalno jedro – stopnišče. Konstrukcijski sistem dvojnega križa definira prazne vogale objekta. Notranje nosilne stene prebijajo in s tem členijo fasado. Značilna so horizontalna okna, zaključek strehe in materiali – vidni beton, les.
Varovati je potrebno urbanistično celoto in posamezne objekte z naštetimi parametri.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Primoz
Protipotresne, armirane?, 22.03.2020, 14:15
Pozdrav,
ali so stolpnice varne v primeru potresa? Mi lahko posredujete kak material v zvezi s tem oz napotite kam kjer lahko kaj preberem o tem?

hvala in lp
Primoz
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič