teksti    bibliografija    povezave    id
Mihelič Milan
Paviljon C
Gospodarsko razstavišče
Ljubljana
1965-1967
Nagrada Prešernovega sklada 1968
Štirje enaki deli so nanizani v horizontalno halo, ki bi se lahko naprej razraščala. Armiranobetonski steber s pomočjo štirih horizontalnih nosilcev nosi gobasto streho. Glavni zunaji estetski izraz je nekoč oblikoval niz senčnih vertikalnih lamel, ki je danes žal odstranjen. Varuje se celota, poskuša se vzpostaviti senčila.
status: dediščina
status: dediščina
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič