teksti    bibliografija    povezave    id
Rohrman Stanko
Stanovanjski blok
Titova 82, 84, Cirila Tavčarja 1, 2, 3, Cesta revolucije 1, 2, 3
Jesenice
1954
Klasično zasnovani bloki presegajo že znano s pozornim oblikovanjem vhodnih portikov, stopniščne vertikale, zadnjih fasad z mrežnim motivom senčenja balkonov ter predvsem s streho z banjastimi oboki, ki predstavlja osnovni element identifikacije objekta. Pomembni so tudi kot urbana celota v danes popolnoma uničenem okolju.
Varuje naj se urbanizem in vsaj en objekt - Titova 84 v prvotnem stanju.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič