teksti    bibliografija    povezave    id
Gaspari Oton
Kulturni dom
Titov trg 4
Velenje
1959
Osnovni volumen je zasnovan izrazito usmerjeno, nanj pa se pripenja še nekaj manjših. Z vstopno fasado se objekt odpira na glavni trg, kjer igra fasada vlogo perspektivične slikarsko oblikovane kulise. S severno, izrazno anonimno administrativno fasado, se odpira proti potoku. Kvalitetno oblikovani sta še stranski stopnišči in grafika stranskih fasad.
status: dediščina,
predlagan v strategiji RS za spomenik državnega pomena
status: dediščina,
predlagan v strategiji RS za spomenik državnega pomena
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič