teksti    bibliografija    povezave    id
Fürst Danilo
Urbanistična zasnova
Kidričevo
1947-1949
Prvo industrijsko mesto pri nas. Administrativni objekt je izrazito monumentalno zasnovan (kvalitetno oblikovanje tlakov in stropov v notranjosti, uporaba bordo rdečega ometa na fasadnih detajlih). Menza in stanovanjsko naselje sta v neposredni bližini.Opuščeni industrijski objekti so večinoma v slabem stanju. Administrativni objekt je bil v zadnjem času deležen predelav interierja, prav tako menza, sicer pa sta dobro ohranjena. Ščiti naj se urbanistični koncept, konstrukcijska zasnova opuščenih industrijskih objektov in administrativni objekt, odstrani pa naj se pred leti postavljen montažni strop v menzi. Danes zanemarjeni prostor bivše industrije nudi izreden potencial v smislu zgodovinsko-tehnološkega parka.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič