teksti    bibliografija    povezave    id
Plečnik Jože
Župnijska cerkev obiskanja Device Marije - Cerkev v Ponikvah
Slap ob Idrijci
1948-1958
Prenova stare požgane cerkve. Plečnik je zamenjal lego glavnega oltarja in obrnil cerkev proti vasi. Dodal je vhodno loggio in nov manjši zvonik. Sleme strehe je postavil počez in tako osredinil prostor. V obdelavi zunanje fasade je viden rob med starim in novo intervencijo.
Objekt se varuje kot prostorska celota.
Sodelavca: Anton Bitenc, statik Silvo Zavrtanik.
 
Komentarji
Naslov:
Ime:
Email:
vpisite niz iz  stolpca
 
 
Možnost komentiranja je namenjena k zbiranju novih podatkov in spodbujanju javne debate o problematiki varovanja arhitekturne dediščine 20. stoletja. Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov strani.
Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
 
Evidenca in valorizacija objektov slovenske moderne arhitekture med leti 1945-70,evidenca,valorizacija,slovenija,arhitektura,moderna arhitektura,povojna arhitektura,zgodovina,zgodovina arhitekture,slovenska arhitektura,1945,1970,trajekt,trajekt zavod za prostorsko kulturo ljubljana,Maruša Zorec,Nataša Koselj,Tina Gregorič